Raudholmene 15.05.10

Dagens dykk løp av stablen i sundet mellom N. og S. Rauholmene.

Dagens dykkere var Dag Viggo, Stein K., Audun, Morten P. og Berit. Wenche var både båtfører, loggfører og kaffekoker. Klokken 11.30 tuslet vi ut av Lagahølet. Været var grått, men stille. Bra temperatur til å være i mai.Dag Viggo var fotografen idag. Audun og Stein droppet først uti. De hadde satt 1 1/2 time som sin tid. Vi tre andre, ikke fullt så tøffe, satte opp 50 min.

Alle droppet i sundet. S og A gikk øst og nordover, vi tre andre gikk vestover i sundet og snudde ved halv tid. Morten hadde kjøpt seg nytt utstyr som ble testet, så han ble med i gruppen «vi som ikke er bygd for fart, men for spenning».
Sikten var heller dårlig over 10 meter, men bedret seg etterhvert nedover. Det er ganske mye brennmaneter i vannet allerede nå, så dette kan bli interessant utover sommeren.

Vi så en del frynsesnegler i div. utgaver(bl.a. Cadlina laevis og Facelina bostoniensis), ganske mange tigerorm og en koloenorm korallsnegl (Tritonia hombergi) i nydelige guloransje farger (den var så svær at den fyllte hele hånda mi!). Da vi fant den siste var Dag Viggos kamera sef. tomt for strøm.

Etter endt dykk kjørte vi over til Møkkalaset hvor DV jumpet uti og plukket blåskjell, så bar det hjemover til Lagahølet. Smådryppa av regn hadde nå gått over i mere stabilt nedbør og alt var ganske vått da vi var ferdige med båten.
Men en fin tur med et godt dykk.

Takk for laget til alle!

Trivelig at også Stein K. ble med!

-B-

Både tilbakemelding og ping er stengt.

Kommentarer er stengt.