Nattdykk 02.10.09

Fullmåne over akterstaven på Duppen "alle tiders dykkebåt"

Fullmåne over akterstaven på Duppen «alle tiders dykkebåt»

Fredag 2. oktober gikk Duppen fra Lagahølet med 4 dykkere og skipper Erik. Klokka hadde blitt 20 og det var ganske mørkt allerede. Kveldens dykkemål var det grunne vraket på vestsiden av Gråøya. Det var håp om god sikt, siden det ikke hadde regnet på en god stund og været var kaldt (6 gr. cel).Deltagerne denne kvelden var Pål med nysjekket tørdrakt, Morten (ny mann, første nattdykk og hjertelig velkommen i klubben!), Dag Viggo som startet vintersesongen med sine selbuinnerhansker og jeg med kameraet.

Pål fikk Morten som makker og de var også første par uti.Fullmånen kom opp over Gråøya og vi fulgte lyktene deres ned igjennom vannet. Dette lovet godt for oss som ennå var i båten.Etter ca 30 minutter brøt de overflata inne ved land.Vi andre var litt spente på hvordan det hadde vært for Morten og hans 1. nattdykk. Han var veldig blid da han kom opp i båten. Utstyret hadde fungert som det skulle og alt hadde vært flott. Pål var ikke fullt så fornøyd, han var fortsatt lekk, men sikten hadde det ikke vært noe å si på.

DV og jeg jumpet uti og ble borte i ca. tre kvarter. Vi kunne egentlig ha gitt blaffen i hele dykkinga og bare ligget og vaket i overflata og kigget opp: Det var fullmåne og stjerneklart, fjorden var stille og svart og luften var kald med en snert av vinter. Drakta var tett og vi holdt ennå varmen. Kan man ha det bedre? Men men. Ned måtte vi.

På 10 meter fulgte vi «gjørmesporene» til Pål og Morten. gikk dypere og traff (som vanlig) vraket langt nede på skroget. Jeg har ennå til gode å treffe oppå dekket. Denne kvelden var det mye fisk rundt vraket. Både sei, lyr, ål, bergylt og torsk. Også Sypiken da, som dere ser på bildet. Det ble mye film og bilder. Kveldens høydepunkt for meg, ble da vi oppdaget busksneglen på vraket. Nyyydelig liten skapning.Vel oppe i båten igjen stod vi og så på uværet som bygget seg opp i sør: Store skyer som ble belyst ovenfra av en stor rund fullmåne. Det ble nesten helt surrealistisk.

Klokken ble drøyt halv tolv før jeg kom meg i køyen. Nå, lørdags ettermiddag, er jeg glad for at vi dykket igår: Været har gått fra flott klart høstvær til skikkelig oktobervær med regn, blåst og temperaturer ned mot frysepunktet.

Takk for laget til Erik, Pål, Morten og Dag Viggo. Det var en trivelig kveld i godt selskap.

B-

Månelyset til venstre og båtsøkelystet til høyre på sikkerhetsstoppen

Månelyset til venstre og båtsøkelystet til høyre på sikkerhetsstoppen

Fine farger under vann

Fine farger under vann

Rød busksnegl (greia med hvit flekk nederst i bildet) ca 5 cm lang. Satt på vraket. Vi fant bare den ene

Rød busksnegl (greia med hvit flekk nederst i bildet) ca 5 cm lang. Satt på vraket. Vi fant bare den ene

En liten torsk ved vraket

En liten torsk ved vraket

Div. utgaver av sjøanemoner på vraket. 14 meters dyp

Div. utgaver av sjøanemoner på vraket. 14 meters dyp

 

Berggylte og torsk gjemmer seg for fotograften

Berggylte og torsk gjemmer seg for fotograften

Trisopterus minutus - Sypike. Gullglinsende og meget nysgjerrig

Trisopterus minutus – Sypike. Gullglinsende og meget nysgjerrig

Nærbilde av rød torsk. Ny art i indre Oslofjord eller bare dårlig lys?

Nærbilde av rød torsk. Ny art i indre Oslofjord eller bare dårlig lys?

 

 

 

 

 

 

 

Både tilbakemelding og ping er stengt.

Kommentarer er stengt.