Endrede forhold ved Muren

Har gjennom årenes løp hatt ein del dykk på «Muren» ved Storsand, uten å egentlig bry meg så mykje om flo og fjære. Ut fra min erfaring, har man ikkje tidligere lagt merke til strøm o.l. på ved 15 meter eller djupere. Men etter helgens dykk, vil eg på det sterkeste anbefale å ta meir hensyn til tidevannstabell ved dykking på Muren. Etter utviding av åpningen, strømmer det meir vatn inn/ut, og dette merkes!

Når vi startet dykket var vannstanden på vei opp, og vi merket ingen ting til strøm på vei ut. Når vi snudde etter ca 17 minutter, og startet på tilbaketuren, merket vi at det var masse strøm. Strømmen gikk både østover (motstrøm) og nordover (vekk fra muren). På ca. 16 meter (og faktisk helt nede på 20) blei det så sterkt at vi måtte dra oss frem med nevene, for å komme oss tilbake!

Så vær obs ved dykking på «Muren» i fremtiden!

Mvh
Cato Eik

Både tilbakemelding og ping er stengt.

Kommentarer er stengt.