Nordisk nattdykk 2007 – Fagertun 06.12.07 kl 20:07


Røyken Sportsykkerklubb stilte 10 dykkere på Nordisk nattdykk og sikkerheten ble ivaretatt av Erik som stilte som dykkerleder. Kjempesporty! Regnværet dagen før var erstattet med nesten skyfritt og mildt vær.

Alle møtte opp i god tid og etter en briefing i Stabburet med tildeling av dykkerpar så var det å rusle/kjøre ned til stranden.
Berit hadde satt ut fakler nedover veien og dette satte oss i skikkelig stemning. I tillegg ble det fyrt opp en bål på stranden så rammen rundt dykkingen kunne ikke bli bedre.

Det ble full aktivitet med rigging og siste par var uti vannet med noen minutters margin til kl.20.07. Sikten var ganske god selv om det selvfølgelig var områder som ble tåkelagt av aktive dykkere. Da var det å gå på jakt etter ubesøkte områder med bedre sikt. Temperaturen i vannet var ca 10 grader. Den «fastboende» hummeren ble funnet og i tillegg ble det et møte med en «ungdomshummer» som var ute på tur. Tøft! Det var også mye fisk. Welbacktebarma Mange ganske store torsker lå og sov på berghyller og vi kunne klø de på haken hvis vi ville. En liten nedtur var at Berit mistet kameraet sitt under dykket. Etter dykket gikk derfor endel på jakt etter kameraet til Berit siden det hadde postiv oppdrift og derfor ville flyte opp. Dessverre ble kameraet ikke funnet.

Etter dykkingen så var det tid for Berit sin medbrakt chiligryten som ble oppvarmet på gassbluss. Chiligryten ble spist rundt bålet med stjernehimmelen som ramme. Gryten var deilig og akkurat passe sterk. Etterpå var det gløgg med rosiner, nøtter og pepperkaker. Bedre bruk av en kveld enn dette er vel ikke mulig? Folk begynte etterhvert å rusle hjem, men kl.22.15 var det fortsatt folk på stranden…

Tusen takk for en deilig kveld og på søndag er det juledykk med badstu!

Følgende var med:

Thomas P
Dag Viggo
Berit
Ulrich
Laila
Christoffer
Tor-Egil
Sondre
Audun
Dag Eivind
Erik (dykkeleder)

Både tilbakemelding og ping er stengt.

Kommentarer er stengt.