Bergholmen 22.11.09

Ukjent korallrev ved Bergholmen og masse hummer???

Slangestjernearmer

Slangestjernearmer

6 overivrige dykkere trosset det dårlige været og møttes i formiddag ved Admiralen i Sætre. Lars hadde for anledningen med seg jentene. De ble parkert i forpiggen med Barbiedukker og ulltepper. Ca. kl.11.30 tøffet vi ut fra havna mot Bergholmen. Været var typisk november med regn/sludd inn fjorden, lavt skydekke og ellers ikke mye å skryte av. Tempen inne i båten viste 6 gr. celcius.

Dag Viggo hadde fått et hett tips om et sted med masse hummer, så dette måtte vi sef. sjekke ut. Alltid gøy å prøve nye steder med «sightgaranti». Lars mente det var et gammelt dødt korallrev her også.  Korallrev du liksom. Det er i Syden det!! Vel framme ved fyrlykta ut for Bergholmen var Rune og Morten P. første par uti, så Dag B. og Dag Viggo og til sist Lars og jeg.

På ekkoloddet så terrenget ganske kupert ut NV for lykta og mere slakt SØ for. Alle gikk i ved fyrlykta og alle valgte forskjellige veier å dykke. Dermed fikk vi sjekket ut et ganske stort område. Smart! Lars og jeg gikk i som siste par, sank sakte ned gjennom vannet, sjekket hverandre og fant retning NV langs med Bergholmen. Selvom det nå var midt på dagen var det allikevel ganske mørkt og lyktene var helt nødvendige. I bedagelig tempo svømte vi bortover – og jammen – der var det noe rart med grunnen. Den gikk fra fjell til noe rart, småporøst noe med masse hulrom. Ved nærmere ettersyn var det noe som lignet plantestengler. Der var jo korallrevet til´n Lars! Og jeg som trodde han bare fleipet.

Et svært område med rare former som var bebodd. Slangestjernearmer strakte seg ut over alt. Spooky! Vannet var kaldt (5 gr. cel. i overflata) men det bedret seg jo lengere ned vi kom. På 25 meter hadde temperaturen dobblet seg.

Så var det de hersens hummerne da, som vi hadde blitt «lovet» – hvor var de idag? Vi leita og kikket og fant da også ganske mange typiske hummeroppgravinger foran store steiner, men på hele det 45 minutter lange dykk så vi to – 2 – stk. små uanselige hummer. Det var utrolig skuffende!!! Det var tydelig at det tidligere hadde vært mange der, men nå var det altså rensket.  Jeg håper ikke det er dykkere som har hatt en finger med i spillet her, men lokale hobbyfiskere. Ved halvtid snudde vi og gled med strømmen bortover mot fyrlykta igjen. På sikkerhetsstoppet kom vi over en nydelig hvit busksnegl. Den ble selvfølgelig foreviget!

Vel inne ved Admiralen ble det litt prat om de neste store arrangementene i klubben, nemlig Divers Night 2009 og klubbens juledykk. Mer info om dette kommer straks.

Takk for laget til alle 5!  Det ble nok en trivelig søndag med Duppen!!

-B-

Dag og Rune før avgang fra Sætre

Dag og Rune før avgang fra Sætre

Lars kjører Duppen

Lars kjører Duppen

dykking_221109_03

Berit og Dag Viggo krangler om hvem som har hatt det beste dykket

 

M og A koser seg med Barbiedukkene sine

M og A koser seg med Barbiedukkene sine

 

Hvit busksnegle på sikkerhetsstoppen ved fyrlykta

Hvit busksnegle på sikkerhetsstoppen ved fyrlykta

Hvit busksnegl på sikkerhetsstoppen ved fyrlykta, dybde 5 meter

Hvit busksnegl på sikkerhetsstoppen ved fyrlykta, dybde 5 meter

dykking_221109_07

Bilde

Dødt korallrev med slangestjernearmer

Dødt korallrev med slangestjernearmer

dykking_221109_09

Bilde

Slangestjernearmer

Slangestjernearmer

dykking_221109_11

Bilde

Lars i overflata på en riktig grå novemberdag

Lars i overflata på en riktig grå novemberdag

dykking_221109_13

Bilde

dykking_221109_15

Bilde

Gutta på gøl... øh taket. I all verden? Har de tatt ned flagget alt? Og her ligger vi og tar bilde

Gutta på gøl… øh taket.
I all verden? Har de tatt ned flagget alt? Og her ligger vi og tar bilde

 

Både tilbakemelding og ping er stengt.

Kommentarer er stengt.